Újabb rekord az AKKO Investnél és a NEO Property Services-nél az első fél évben

group-diverse-people-having-business-meeting

Budapest, 2022. szeptember 8. – Újabb nagyon erős fél évet zárt a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AKKO Invest, miután legnagyobb érdekeltsége, a NEO Property Services is remekelt az év első hat hónapjában. Az AKKO az első fél évet 11,3 milliárd forintos árbevétellel és 1 milliárd forintos EBITDA-val zárta, és az év hátralévő részében is a pozitív trend folytatódására számít.

Tovább növelte árbevételét és nyereségét az AKKO Invest Nyrt. az év első hat hónapjában. A vagyonkezeléssel foglalkozó vállalat legnagyobb érdekeltsége, a magyar ingatlanüzemeltetői és szolgáltatói piac szempontjából meghatározó NEO Property Services Zrt. jelentősen hozzájárult az eredményekhez, mivel a bizonytalan gazdasági környezet – háború, infláció, munkaerőpiaci helyzet – továbbra sem befolyásolta negatívan a vállalat működését. Az AKKO Invest tulajdonába tavaly februárban került NEO továbbra is magas színvonalon nyújt szolgáltatást több mint 250 ügyfelének, és az ingatlanüzemeltetési piacon zajló fokozott verseny ellenére több új ügyféllel tudta bővíteni portfólióját. A NEO tovább bővítette generálkivitelezési csapatát a növekvő számú megbízásoknak, projekteknek köszönhetően. A kivitelezési munkák (bérlemény kialakítás, zöld mezős beruházás vagy ingatlanbővítés, átépítés) különösen hangsúlyosak a rövid és középtávú tervekben, mivel ez az a terület, ahol a vállalat árbevételben és eredményben a legnagyobb növekedési potenciált látja. A NEO az év utolsó negyedévében kiemelkedően sok eseti megrendelést vár, amely várakozásaik szerint tovább javítja az első félévben elért teljesítményt, így a tavalyi után a 2022-es üzleti évben ismét kimagasló eredményt prognosztizál.

Elsősorban a NEO befektetésnek köszönhetően a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AKKO Invest 2022. első féléves árbevétele 45 százalékkal 11,3 milliárd forintra, míg EBITDA-ja 46 százalékkal 1 milliárd forintra ugrott (a NEO számaiból 2021-ben nem a teljes év, hanem csak a február 28-i utáni időszak jelenik meg az AKKO-nál), míg adózás előtti eredménye 481 millió (+9,8%), teljes átfogó eredménye 360 millió forint (+11,1%) volt, így a társaság egy részvényre jutó eredménye 11,2 forint a tavalyi 9,7 forint után.

https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2022/09/rekordra-porgette-az-akko-eredmenyet-a-neo

https://profitline.hu/ujabb-rekord-az-akko-investnel-es-a-neo-property-services-nel-az-elso-fel-evben-439798

https://novekedes.hu/penzugy/ujabb-rekord-az-akko-investnel-es-a-neo-property-services-nel-az-elso-fel-evben

https://www.portfolio.hu/uzlet/20220908/ujabb-rekord-az-akko-investnel-565927