Cégbemutató

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AKKO Invest Nyrt. a Plotinus Nyrt. átalakulásával jött létre 2019-ben, részvényeit 2011 óta jegyzik a Budapesti Értéktőzsdén. Az AKKO Invest Nyrt. átalakulása óta vagyonkezeléssel foglalkozik, több társaságban rendelkezik részesedéssel. 

Az AKKO Invest Nyrt. holdingtársaságként több vállalatban rendelkezik részesedéssel, és gazdasági célja a holding és a leányvállalatok közötti hatékony együttműködés révén a hosszú távú értéknövekedés elérése. 

Az AKKO Invest Nyrt. saját vagyonát fekteti be, nem végez külső vagyonkezelést, és alapvető célja egy sikeres holding kiépítése, amely bár kockázattal működik, de diverzifikált jellege révén remélhetően a legtöbb piaci-gazdasági környezetben értéknövekedést képes elérni tulajdonosai számára, párhuzamosan a részvények árfolyamának emelkedésével.

 

év tapasztalat
0
ingatlan
0
üzletrész
0
befektető
0 +

NEO Property Services Zrt.

1999 óta Magyarország egyik vezető ingatlan üzemeltető és szolgáltató cége

Fő tevékenységek: ingatlan üzemeltetés (FM), ingatlan kezelés (PM), építőipari / kivitelezési munkák / projekt management

Szakmai elismerések: többször Magyarország év üzemeltetője, egyszer a régió legjobb üzemeltető cége díj

  • 650 munkavállaló
  • országos üzemeltetési szervezet – 3 regionális központ, 33 területi képviselet
  • több, mint 1000 menedzselt alvállalkozó
  • 0-24 órás call-center

Közel 200 ügyfél – top ügyfelek: MOL, WING, Magyar Telekom, MÁV, ELMŰ-ÉMÁSZ, STRABAG, Corvinus Egyetem

  • több, mint 3 millió m² üzemeltetett ingatlan terület – több, mint 6000 üzemeltetett objektum
  • több, mint 10 millió m² gondozott külterület
  • évente több, mint 7 milliárd forint értékű építőipari / kivitelezési munka
  • web / mobil alapú saját fejlesztésű CAFM szoftver

Stratégia, célkitűzések

Az AKKO Invest Nyrt. saját vagyonát fekteti be, nem végez külső vagyonkezelést, és alapvető célja nem a tulajdonában lévő leányvállalatok adásvétele, hanem a leányvállalatokban (és természetesen az anyavállalatban) elért vagyongyarapodás, értéknövekedés.

Az AKKO Invest Nyrt. legfontosabb célja a vállalat értékének növelése, s ezzel párhuzamosan a részvények árfolyamának emelkedése. Az AKKO Invest Nyrt. befektetési-portfóliójának folyamatos szélesítésével eszközalapon jól meghatározható értéket képviselő vagyonkezelőként kíván működni.

Az AKKO Invest Nyrt. működése során elsősorban reálgazdasági befektetésekre fókuszál, melynek keretében kedvező növekedési kilátásokkal rendelkező, és jó nyereségtermelő-képességű vállalati részesedéseket és ingatlanokat vásárol. 

A reálgazdaság olyan szektoraiban, területein fektet be, ahol jelentős alulárazottságot, és/vagy nagyon jelentős kockázat mellett kiemelkedő hozam lehetőségét látja. 

A befektetési stratégiát az AKKO Invest Nyrt. Igazgatósága alakítja ki és hajtja végre. 

A portfolióba ingatlanbefektetések és kisebbségi vagy többségi részesedések más gazdasági társaságokban egyaránt kerülhetnek.

Vezetőség, munkatársak

Prutkay Zoltán

Elnök

A szakember a Szent István Egyetem vállalkozások menedzsmentje, valamint pénzügy-számvitel szakán végzett 2009-ben. Karrierjét az MKB Bank Zrt-nél kezdte, ahol akvizíciók, tőkepiaci befektetések megvalósításán dolgozott, és az ezekhez kapcsolódó speciális hitelezési aktivitásáért felelt, projekt és szindikált hitelek kidolgozásában vett részt. 2013-ban az Unicredit Bank Zrt-nél helyezkedett el a bank középvállalati finanszírozási területéért felelős senior vállalati referenseként, ahol az akvizíciós és finanszírozási ügyleteket irányította. 2015-ben az Appeninn Nyrt-nél pénzügyi igazgatóként, igazgatósági tagként folytatta pályafutását. 2016. novemberétől 2019. február végéig az AppeninnCredit Zrt. vezérigazgatója. 2017. novembere óta 2019. február 28-ig az ALTERA Nyrt. (jogutódja AutoWallis Nyrt.) vezérigazgatója. 2019. január 23-a óta a Kibocsátó igazgatótanácsának elnöke.

Horváth Imre

Elnök-helyettes

Pénzügyi és Számviteli Főiskolán végzett pénzügy szakon. Ezt követően a Leumi Hitel Banknál back office vezetőként és treasury üzletkötőként dolgozott, majd 12 évet töltött el a Budapest Alapkezelő Zrt-nél back office vezetőként és kötvény portfólió menedzserként. 2006-ban a Wallis Zrt-nél volt vagyonkezelő, 2007 óta pedig a WING Zrt. finanszírozási igazgatója.

Matskási István

tag

Matskási István 1995-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát. Szakmai pályafutását a Messer Hungarogáznál kezdte, majd 1998-2003 között a Ferroglobus Kereskedőház főkontrollere volt. 2003-tól kezdve felsővezetői pozíciókban dolgozott, komoly tapasztatokra tett szert többek között pénzügyi vezetés, vállalatvezetés, vállalatfinanszírozás és kockázati tőkekezelés területén. 2003-2008 között a Multireklám Köztéri Médiaügynökség gazdasági igazgatója, majd 2008-2010 között az OTP Bank elnökének főtanácsadója, 2010-2012 között a Bonafarm gazdasági igazgatója volt. Ezt követően két-két évig a Scitec Kft. pénzügyi igazgatója. 2014-2016 között a Morando Kockázati Tőkealap vezérigazgatójaként az alap befektetéseiért, a portfólió cégek ellenőrzésért és fejlesztésért felelt. 2008 óta a saját tulajdonában álló, magánbefektetői csoport vagyonának kezelésével foglalkozó MMXVI Kft. ügyvezetője, valamint 2013 óta a Zambiában befektetéseket kezelő PAMO Mangala Farm Ltd. ügyvezetője és résztulajdonosa.

Bosánszky Péter Márk

Tag

Szakmai pályafutása a Raiffeisen Bank Zrt.-nél indult 1999-ben, ahol többek között ügyfélszolgálati és értékesítési területen szerzett vezetői tapasztalatot. Több projektben, projekt és transzformáció managerként dolgozott. Később főosztályvezetőként, majd a Bank Nyíregyházi operációs központjának vezetőjeként, valamint a Bank leányvállalatának ügyvezető igazgatójaként jelentős vállalatirányítási tapasztalatra tett szert. 2016-tól a saját alapítású CallComm Zrt. vezérigazgatója, emellett több jelentős pénzpiaci szereplőnél tölt be üzleti tanácsadói szerepkört.

Székely Gábor

Tag

A Pénzügyi és Számviteli Főiskola Pénzügy szakán szerzett közgazdász diplomát. Szakmai pályafutásának elején az ingatlanüzemeltetési- és befektetési piacon szerzett széleskörű tapasztalatokat, valamint tanácsadóként segítette jelentős hazai vállalatok tőkeműveleteit, szakértőként pedig ipari termelőüzemek értékesítésébe is bekapcsolódott. A szakember évtizedes vállalatvezetői és tőkepiaci tapasztalattal rendelkezik, miután részt vett Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő ingatlanbefektetési társaságának, az Appeninn Nyrt-nek 2009-es megalapításában, melynek aztán vezetője is volt. Jelenleg a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis Nyrt. befektetési igazgatójaként és igazgatóságának tagjaként felel a tőzsde autós vállalatának tőkepiaci jelenlétéért, új befektetéseinek felkutatásáért és azok lebonyolításáért.

Audit bizottság

Székely Gábor​

Elnök

Matskási István

Tag

Bosánszky Péter Márk

Tag

Kérdése van ?
Forduljon hozzánk bizalommal !