Magyarország egyik vezető ingatlanüzemeltető és szolgáltató cégét vásárolja fel az AKKO Invest

nastuh-abootalebi-eHD8Y1Znfpk-unsplash

Budapest, 2020. szeptember 7. – Magyarország egyik vezető ingatlanüzemeltető és szolgáltató cégének, a NEO Property Services Zrt-nek a felvásárlásáról döntött a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett AKKO Invest Nyrt. Igazgatótanácsa hétfőn. A jelenleg a WING Csoport tulajdonában álló vállalat 2019-ben 23,3 milliárd forintos átbevételt és 1,5 milliárd forintos EBITDA-t ért el. A NEO dinamikus növekedési pályán mozog, árbevételét az elmúlt öt évben közel megduplázta és a jövőben az organikus növekedés mellett, akvizíciókat és új szolgáltatások bevezetését tervezi. A tranzakció zárásához a finanszírozás rendelkezésre állása és az AKKO Invest részvényeseinek jóváhagyása szükséges. Az AKKO ezzel a lépéssel jelentősen növelheti a kezelt vagyona nagyságát, melynek célja a továbbiakban is a részvényesi érték maximalizálása.

Történetének legnagyobb, a magyar ingatlanüzemeltetői és szolgáltatói piac szempontjából is meghatározó akvizícióról döntött a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett AKKO Invest Nyrt. Igazgatótanácsa. A vagyonkezelő vállalat a WING Zrt. tulajdonában álló NEO Property Services Zrt. (NEO) felvásárlásáról határozott, melyet az AKKO saját és banki forrásból finanszíroz. A tranzakció zárásához a finanszírozás rendelkezésre állása és a vállalat részvényeseinek jóváhagyása szükséges. Prutkay Zoltán, az AKKO Invest elnöke az akvizícióval kapcsolatban elmondta, hogy ezzel a lépéssel a vállalat jelentős lépést tesz növekedési terveinek a megvalósításában, melynek célja, hogy a magyar tőkepiac meghatározó vagyonkezelő cégévé váljon. Hozzátette: amellett, hogy a NEO Property Services Zrt. a szektor egyik vezető vállalata, kedvező növekedési kilátásokkal rendelkezik. A NEO az elmúlt öt évben 78 százalékkal növelte árbevételét, mely 2019-ben elérte 23,3 milliárd forintot, az eredményességét legjobban bemutató EBITDA (pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) pedig tavaly 1,5 milliárd forint volt. Prutkay Zoltán kiemelte, hogy a NEO felvásárlásával az AKKO jelentősen növelheti kezelt vagyona nagyságát, melynek célja a továbbiakban is a részvényesi érték maximalizálása. Az AKKO Invest menedzsmentje támogatja a NEO menedzsmentjét és növekedési stratégiáját, melynek megvalósításához az AKKO stabil tőkepiaci, valamint tulajdonosi háttere jó támogatást nyújt.
A NEO Property Services 1999-es alapítása óta Magyarország egyik vezető ingatlanüzemeltetője és szolgáltatója. Tevékenységei közé tartozik a létesítménygazdálkodás (Facility Management), az ingatlankezelés (Property Management) és az ingatlanberuházásokhoz kapcsolódó projektmenedzsment. Országos lefedettségének, üzemeltetési szervezetének, illetve a komplex, szinergiákra építő, ügyfélre szabott szolgáltatásainak köszönhetően a NEO legfontosabb partnereivel hosszú évekre nyúló, stabil partneri viszonyban dolgozik. A vállalatnak több mint 170 ügyfele van, közöttük például a Corvinus Egyetem, az ELMŰÉMÁSZ, a Magyar Telekom, a MÁV, a STRABAG és a WING. Partnerei számára több mint 10 millió m2 külterületet gondoz és több mint 3 millió m2 ingatlanterületet üzemeltet, több mint 650 fő munkavállalóval. A vállalat folyamatos növekedési pályán mozog: 2019-ben 19 százalékkal növelte árbevételét és EBITDA-ját egyaránt. A jelenlegi adatok alapján a NEO 2020-ban is folytatja a növekedést, melyet a későbbiekben ügyfél- és cégakvizíciók, valamint szolgáltatásfejlesztés is támogathat. A társaság célja, hogy 2025-re 29 milliárd forintos árbevételt és 2,1 milliárd forintos EBITDA-t érjen el.

Rendkívüli közgyűlés